Profiel

 

 

 

Mijn naam is Marc Poppink. Ik ben sinds 1992 als fysiotherapeut,

sportfysiotherapeut in Zwitserland en Duitsland werkzaam geweest. 

Hier heb ik o.a. baby’s, kinderen, volwassenen en (top-)sporters

behandeld.

Vanaf 1997 tot 2009 heb ik een eigen praktijk voor fysiotherapie cq. osteopathie in Nordhorn (D) gehad.

De 5-jarige opleiding osteopathie, aan de International Academy of Osteopathie (IAO) te Gent, België, heb ik met succes afgerond. Sindsdien mag ik mij D.O.-MRO noemen.

In het kader van mijn thesis heb ik een uitgebreid vergelijkingsonderzoek bij pasgeborenen gedaan. Hierbij werd gekeken naar de aanwezigheid van restricties in de schedelbotstukjes bij baby’s, geboren op natuurlijke en onnatuurlijke wijze. Tijdens dit onderzoek heb ik nauw samengewerkt met verloskundigen, kinderfysiotherapeuten en verschillende specialisten. Mede hierdoor heb ik ruime ervaring opgebouwd in het behandelen van en omgaan met baby’s en kinderen. Vervolgens heb ik na de opleiding tot osteopaat diverse nascholingen gedaan, o.a. op het gebied van de kinderosteopathie. Uiteraard blijf ik mij verder ontwikkelen. 

 

 

 

Geregistreerd ben ik bij de Nederlandse Osteopathie Federatie (NOF). Osteopaten die bij de NOF geregistreerd zijn voldoen aan alle kwaliteitseisen, zodat patiënten erop kunnen vertrouwen dat zij in de beste handen zijn.

Daarnaast ben ik lid van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO), deze behartigt de belangen van de osteopathie in Nederland en maakt zich sterk voor wetenschappelijke erkenning.

 

 

 

Ik ben als osteopaat full-time werkzaam in mijn praktijk te Goor.

De praktijk is gevestigd aan de Diepenheimseweg, nummer 1.